Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Προκήρυξη 2ημερου σεμιναρίου εκπαιδευτικών

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη επιμορφωτικού σεμιναρίου «Το περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας» για επιλεγμένους νομούς εμβέλειας του Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μακρινίτσας, στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, οργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής διήμερο (2ημερο) επιμορφωτικό σεμινάριο, δέκα έξι (16) ωρών, για σαράντα (45) εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιλεγμένων νομών εμβέλειάς του, με θέμα «Το περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας», από την Παρασκευή 29/01/2016 το μεσημέρι έως και το Σάββατο 30/01/2016 το απόγευμα.

Η θεματολογία του σεμιναρίου περιλαμβάνει εισηγήσεις και εργαστήρια που μυούν τους συμμετέχοντες στη δημοκρατική διαχείριση των ομάδων που υλοποιούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στη σύνδεση που αφορά στην ανάπτυξη της προσωπικής ταυτότητας και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τους.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, ώστε να βοηθηθούν κατά το μέγιστο στο έργο τους, δηλαδή στην υλοποίηση ενός προγράμματος Π.Ε. που έχουν αναλάβει ή θα αναλάβουν αλλά και στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για τη μεθοδολογική προσέγγιση του περιβάλλοντος γύρω μας ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας ατόμων αλλά και ομάδων με σκοπό την όσο το δυνατόν πληρέστερη παρέμβαση.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των εξής διευθύνσεων εκπαίδευσης:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Μαγνησίας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Β΄ Αθήνας
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Μαγνησίας, Ευρυτανίας

Συγκεκριμένα, η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Π/θμια
Μαγνησίας
Π/θμια
Λάρισας
Π/θμια
Φθιώτιδας
Π/θμια
Β΄Αθήνας
Δ/θμια
Μαγνησίας
Δ/θμια
Ευρυτανίας
7
8
8
7
7
8

Οι υπεύθυνοι Π.Ε. και Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων θα πρέπει να στείλουν λίστα τακτικών (με βάση τον παραπάνω πίνακα) και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών. Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας που θα έχει καθοριστεί στις λίστες τακτικών και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών που θα αποστείλουν οι υπεύθυνοι.

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας αναλαμβάνει τα έξοδα διαμονής (πλην των συμμετεχόντων από τη Μαγνησία) και διατροφής των συμμετεχόντων στο σεμινάριο από τον προϋπολογισμό του. Συνοδοί ή επιπλέον ημέρες διαμονής των συμμετεχόντων, πέρα από τα προβλεπόμενα, ρυθμίζονται σε απευθείας επικοινωνία με το ξενοδοχείο. Ο τρόπος και το κόστος της μετακίνησης στα διάφορα πεδία του σεμιναρίου αφορούν αποκλειστικά τους συμμετέχοντες. Για τη μετακίνησή των συμμετεχόντων το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας θα ζητήσει σχετική έγκριση από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στους συμμετέχοντες, που θα παρακολουθήσουν, ανελλιπώς, τις εργασίες του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο πρέπει να στείλουν τις αιτήσεις τους στον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που ανήκουν μέχρι την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι πρέπει να στείλουν στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας διαβιβαστικό με τα ονόματα των εκπαιδευτικών σε αξιολογική σειρά καθώς και τις αιτήσεις τακτικών και αναπληρωματικών συμμετεχόντων μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015.

Οι αιτήσεις των υπευθύνων θα αποσταλούν στο ΚΠΕ αποκλειστικά με email ή με fax

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.