Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ημερίδα με θέμα "Το περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας" ΜΟΝΟ για εκπαιδευτικούς

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη επιμορφωτικής ημερίδας «Το περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας» για επιλεγμένους νομούς εμβέλειας του Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μακρινίτσας οργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής και το Κέντρο Αφηγηματικής Συμβουλευτικής ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ, επιμορφωτική ημερίδα, για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιλεγμένων νομών εμβέλειάς του, με θέμα «Το περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας», την Παρασκευή 24/06/2016, στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», στο Βόλο, και ώρα 17:00 – 21:30.

Η θεματολογία της ημερίδας περιλαμβάνει εισηγήσεις που μυούν τους συμμετέχοντες στη δημοκρατική διαχείριση των ομάδων που υλοποιούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στη σύνδεση που αφορά στην ανάπτυξη της προσωπικής ταυτότητας και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους.

Στόχοι της ημερίδας είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ώστε να βοηθηθούν κατά το μέγιστο στο έργο τους, δηλαδή στην υλοποίηση ενός προγράμματος Π.Ε. που έχουν αναλάβει ή θα αναλάβουν αλλά και στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για τη μεθοδολογική προσέγγιση του περιβάλλοντος γύρω μας ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας ατόμων αλλά και ομάδων με σκοπό την όσο το δυνατόν πληρέστερη παρέμβαση.

Η ημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των εξής διευθύνσεων εκπαίδευσης:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Β΄ Αθήνας, Εύβοιας
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Εύβοιας

Οι υπεύθυνοι Π.Ε. και Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων θα πρέπει να στείλουν λίστα συνοδευόμενη και από τις αντίστοιχες αιτήσεις όλων των εκπαιδευτικών  που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής.

Η ημερίδα γίνεται αδαπάνως για το δημόσιο και το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής επιβαρύνει αποκλειστικά τους συμμετέχοντες. Για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας θα ζητήσει σχετική έγκριση από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στους συμμετέχοντες, που θα παρακολουθήσουν, ανελλιπώς, τις εργασίες του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο πρέπει να στείλουν τις αιτήσεις τους στον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που ανήκουν μέχρι την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι πρέπει να στείλουν στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας διαβιβαστικό με τα ονόματα των εκπαιδευτικών καθώς και τις αιτήσεις των συμμετεχόντων μέχρι την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016.


Οι αιτήσεις των υπευθύνων θα αποσταλούν στο ΚΠΕ αποκλειστικά με email ή με fax



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.