Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δραστηριότητες για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου


Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προβολή της γλωσσικής πολυμορφίας και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου ευαισθητοποιημένο σε διαπολιτισμικά θέματα που προωθούν την πλούσια πολιτιστική και γλωσσολογική διαφορετικότητα της Ευρώπης η οποία πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να καλλιεργηθεί, συμμετείχε στον εορτασμό αυτού του γλωσσικού και πολιτιστικού πλούτου την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, με εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως. 
1. Οι μαθητές έπαιξαν, ανακάλυψαν και μίλησαν διαφορετικές γλώσσες που ακούγονται καθημερινά στις τάξεις (διδασκόμενες ξένες γλώσσες) αλλά και στην αυλή του σχολείου (π.χ. Αλβανικά, Ρομά, Βλάχικα!).
     2.Ταξίδεψαν με τον Αστερίξ σε γαλλόφωνες χώρες, με υλικό που μας παραχώρησε το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας
    3.Δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες σε διαφορετικές γλώσσες μέσα από ένα βιωματικό εργαστήρι που συντονίσε η καλεσμένη μας εκπαιδευτικός κα Μαρία Γκουντούμα, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Μακρινίτσας.
       4.  Έκαναν παιχνίδια στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε δύο γλώσσες
       5. Ετοίμασαν και μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους ένα “Πρωινό … σε πολλές γλώσσες”.

Ευχαριστούμε πολύ το ΚΠΕ Μακρινίτσας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μας βοήθησαν στις δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.