Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Προκήρυξη σεμιναρίου του Ε.Θ.Δ. "Τα βότανα στη ζωή μας"

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στο πλαίσιο του Ε.Θ.Δ «Τα βότανα στη ζωή μας»  οργανώνει σεμινάριο 16 ωρών με θέμα «Τα βότανα στη ζωή μας». Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άξονας προτεραιότητας 6–Βελτίωση της Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος, Κατηγορία Περιφέρειας-«Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ)» - 2 – Θεσσαλία. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από το απόγευμα της Παρασκευής 12/05/2016 έως και το απόγευμα του Σαββάτου 13/05/2016,  στο ξενοδοχείο Ξενία της Πορταριάς.

Η θεματολογία του σεμιναρίου περιλαμβάνει εισηγήσεις και εργαστήρια που αφορούν στο δίκτυο των βοτάνων που συντονίζει το ΚΠΕ Μακρινίτσας και στις θεματικές ενότητες με τις οποίες αυτό ασχολείται, όπως για παράδειγμα στοιχεία βοτανικής, χρήση των βοτάνων, βότανα και διατροφή, βότανα και απασχόληση, βότανα και πολιτισμός, κτλ.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για το δίκτυο και τα θέματα που αφορούν στα βότανα ώστε να εμπνευστούν για την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων στα σχολεία τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τρέχοντα μέλη του Ε.Θ.Δ. «Τα Βότανα στη ζωή μας», που συντονίζει το ΚΠΕ Μακρινίτσας. Η λίστα των σχολείων που ανήκουν στο Ε.Θ.Δ. το σχ. έτος 2016/17 είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Ε.Θ.Δ. http://mvotana.weebly.com/. Σε περίπτωση που οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό των 60 θέσεων, τότε το ΚΠΕ Μακρινίτσας θα επιλέξει τους τελικούς συμμετέχοντες με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:
1. Ο εκπαιδευτικός να μην έχει επισκεφθεί το ΚΠΕ Μακρινίτσας για σχετικό ημερήσιο πρόγραμμα το σχ. έτος 2016/17.
2. Να διατηρηθεί η ποσόστωση 40%-60% εκπροσώπησης παλιών και νέων μελών του Ε.Θ.Δ.
3. Η χρονική σήμανση κατάθεσης της ηλεκτρονικής αίτησης.


Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας αναλαμβάνει να καλύψει:
1.         Τα έξοδα διατροφής (δείπνο Παρασκευής, ελαφρύ γεύμα Σαββάτου) όλων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο.
2.         Τα έξοδα διαμονής (πλην των συμμετεχόντων από τη Μαγνησία) των συμμετεχόντων στο σεμινάριο όταν η απόσταση από την έδρα του μετακινούμενου είναι μεγαλύτερη από 160 χιλιόμετρα, εφόσον κινείται με ιδιόκτητο αυτοκίνητο και μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα όταν κινείται με μέσο μαζικής μεταφοράς, (έδρα μετακίνησης θεωρείται η πιο κοντινή -έδρα ή οικία- προς τον προορισμό Μακρινίτσα-Πορταριά). Σημειώνεται ότι τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Όλα τα έξοδα προβλέπονται από το εγκεκριμένο Τ.Δ.Υ. του Κέντρου ή τη Διαχειριστική του Επιτροπή. Ο τρόπος και το κόστος της μετακίνησης στα διάφορα πεδία του σεμιναρίου αφορούν αποκλειστικά τους συμμετέχοντες. Για τη μετακίνησή των συμμετεχόντων το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας θα ζητήσει σχετική έγκριση από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στους συμμετέχοντες, που θα παρακολουθήσουν, ανελλιπώς, τις εργασίες του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.


Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετέχουν στο σεμινάριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ΜΟΝΟ μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης στο σύνδεσμο https://goo.gl/forms/iGLr30oPIaKolaic2 μέχρι την Πέμπτη 13/4/2017 .


Εδώ θα βρείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης σε pdf. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.